آموزش مجازیسازی با VMWare Workstation قسمت دوم: مقایسه هایپروایزرهای متفاوت
همانند تمامی محصولات رایج در دنیا، VMWare Workstation نیز رقبای خاص خود را دارد و هر کدام تلاش میکنند تا دیگری را از گردونه رقابت کنار بزنند. برای هایپروایزر Type2 نیز نرمافزارهای متفاوتی وجود دارد که هر کدام قابلیتهای خاص خود را دارد و برخی هم فقط برای یک سیستمعامل خاص طراحی شدهاند. همانطور که در قسمت قبل گفتیم، به نرمافزار مجازیساز اصطلاحا هایپروایزر (Hypervisor) میگویند. پس الان جواب سوال هایپروایزر چیست؟ را گرفتید. در این مطلب قصد داریم در مورد تفاوت نرمافزارهای مجازیساز یا اصطلاحا هایپروایزرها صحبت کنیم و بدانیم هر کدام چه ویژگیهایی دارند و یک مقایسهای هم با VMWare Workstation داشته باشیم.
در قسمت قبلی در مورد هایپروایزر و اصطلاحات معمول دیگر در زمینه مجازی آشنا شدیم که میتوانید به این مقاله مراجعه کنید. اما بریم سراغ مبحث اصلی. هایپروایزرهای مختلف دیگر مانند Parallels Desktop، Oracle VM، Hyper-V و … هستند که به صورت مختصر با هر یک از آنها آشنا میشویم.
قسمت اول: آموزش مجازی سازی با VMWare Workstation: مجازی سازی چیست؟
رقبای VMWare Workstation چه هایپروایزرهایی (Hypervisor) هستند؟
ما قصد داریم در این بخش هایپروایزرهایی مانند VMWare Fusion، Parallels Desktop، Oracle VM و Microsoft Hyper-V را معرفی کنیم که همگی آنها Type2 هستند یعنی در سطح لابراتوار و خانگی کاربرد دارند و برای محیط سازمانی طراحی نشدهاند و بدانیم هر کدام را در چه مواقعی یا در چه مکانی استفاده کنیم. چون هر سخن جائی و هر نکته مکانی دارد. 🙂
از هر هایپروایزر بسته به موقعیت مکانی و بودجه باید استفاده کنیم. بهترین نوع هایپروایزر از نظر من VMWare Workstation است و وقتی مفاهیم را متوجه شده باشیم استفاده از هر محصولی فقط چند ساعت زمان نیاز دارد.
VMWare Fusion در مقابل VMWare Workstation
هر دو محصول یک شرکت هستند با این تفاوت که VMWare Fusion به صورت اختصاصی برای مک طراحی شده است و اگر از سیستمعامل مک استفاده کنید و اپل مک دارید، از این هایپروایزر میتوانید استفاده کنید. چون هر دو محصول VMWare هستند، ماشینهای مجازی آنها را میتوان در ویندوز نیز استفاده کرد. همانطور که میدانید، VMWare Workstation برای ویندوز طراحی شده است. پس هر دو برای یک شرکت هستند و تفاوت آنها این است که هر کدام برای یک پلتفرم خاص طراحی شده است.
Parallels Desktop در مقابل VMWare Workstation
شرکت Parallels اولین شرکتی است که مجازیسازی را برای مک طراحی کرد و شنیدم که اسپانسر آن هم شرکت سیسکو است (من فقط شنیدم دقیق نمیدونم). این هایپروایزر به صورت اختصاصی برای مک طراحی شده است و از لحاظ امکانات تقریبا باVMWare Workstation برابری میکند. هایپروایزر بسیار قدرتمندی است اگر مک دارید میتوانید از این هایپروایزر به راحتی استفاده کنید.
Oracle VM در مقابل VMWare Workstation
Oracle VM را قبلا به اسم VirtualBox میشناختیم ولی در حال حاضر شرکت اوراکل آن را خریداری کرده است. یک هایپروایزر کاملا Open source است. چون رایگان است استقبال از آن زیاد است و وابسته به پلتفرم خاصی نیست و روی هر سیستمعاملی میتوان آن را نصب کرد. اگر قصد مهاجرت داشتید میتوانید از این نرمافزار استفاده کنید، چون در بلاد کفر 😀 قانون کپی رایت وجود دارد. از لحاظ امکانات قابل مقایسه با VMWare Workstation نیست.
هایپروایزر Microsoft Hyper-V در مقابل VMWare Workstation
مثل همیشه مایکروسافت در هر زمینهای دستی بر آتش دارد و در زمینه مجازیسازی هم وارد شده است و محصول Hyper-V را ارائه داده است. مایکروسافت دو نوع Hypervisor ارائه داده است که یکی Type1 و دیگری Type2 است. هایپروایزر Type2 آن مثل یک add-on است و در قسمت Windows Features قرار دارد و میتوانید آن را فعال کنید. اگر لایسنس ویندوز را خریداری کرده باشیم میتوانیم از آن استفاده کنیم. به نسخه سروری آن Core میگویند.
سخن پایانی و جمعبندی
در این مقاله یک مقایسه کوتاه بین هایپروایزرهای Type2 داشتیم و هدف آشنایی دوستان با بهترین گزینه برای محیط تست و لابراتوار و انتخاب صحیح آن در شرایطهای مختلف است. برخی از آنها پولی و برخی هم رایگان هستند. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و هر سوالی در این زمینه دارید در حد توانایی خود پاسخگو هستم. با بامادون هر چیزی را بهتر بدون و ما را به دیگران هم معرفی کنید.
منبع: بامادون | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.
2 نظر
سلام. خوشحالیم که این آموزش موردپسند شما بوده.
لینک کامل دوره خدمت شما:
https://www.bamadoon.com/vmware-workstation-course/
خوب و عالی، لطفا لینک اموزشهای بعد رو اینجا هم بذارید، ممنون