چگونه از امنیت فروشگاه اینترنتی مطمئن شویم؟
بررسی امنیت فروشگاه های اینترنتی امروزه یک دغدغه برای کاربرانی است که به صورت آنلاین خرید میکنند و با دانستن چند نکته تا حدود زیادی سایتهای جعلی را شناسایی خواهید کرد.
تقریبا این روزها هر فردی یک وبسایت دارد که ممکن است در کنار اشتراک محتوا، محصولات خود را هم در معرض دید کاربران قرار دهد و در واقع یک فروشگاه اینترنتی داشته باشد. و یکی از محصولات موجود در فروشگاه اینترنتی توجه شما را به خود جلب کرده است و قصد خرید دارید ولی شک دارید که این سایت معتبر است یا خیر؟ چطوری متوجه شویم که یک سایت معتبر است و در واقع امنیت فروشگاه اینترنتی موردنظر را چگونه بررسی کنیم؟ روشهای بررسی امنیت فروشگاههای اینترنتی چیست؟ بیایید با هم بررسی کنیم تا از امنیت فروشگاه اینترنتی مطمئن شویم. البته همانطور که میدانید امنیت هیچوقت 100% نیست. ممکن است یک سایت با یک رتبه خوب هم جزو سایتهای کلاهبرداری باشد.
1- بررسی ظاهر سایت، مطالب آن و پویا بودن سایت
یک سایت معتبر دارای ظاهر شیک و منظم است و به همریختگی مطالب و محتوا در آن به چشم نمیخورد و حداقل به ندرت بههم ریختگی ایجاد میشود. مطالب به صورت منظم در سایت قرار دارد و از آخرین مطلب سایت یا بروزرسانی مطالب زمان زیادی نمیگذرد. شاید یک سایت مخرب هم بتواند اینچنین مکانیزمی را رعایت کند پس راه بعدی چیست؟ چک کردن کامنتها و دیدگاههای سایت، البته فقط به نظرات سایت توجه نکنید و شبکههای اجتماعی آن سایت را نیز بررسی کنید.
یادمه یک زمانی قصد خرید دوره هک قانونمند رو داشتم که یک سایت تخفیف خوبی زده بود و با بررسی کامنتها متوجه شدم که تمامی کسانی که از سایت خرید کردند ناراضی هستند و منم بالطبع خرید نکردم. کامنتها قدرت زیادی دارند ولی ممکن است در یک سایت، ادمین سایت کامنتهای جعلی در سایت قرار دهد و شما واقعیتها را نبینید.
2- اطلاعات تماس و ارتباط با سایت
یک سایت معتبر اطلاعات تماس کافی را در اختیار کاربر قرار میدهد. اطلاعات کافی شامل، آدرس ، شماره تلفن ثابت ، ایمیل و شبکههای اجتماعی است و همچنین نام مالک سایت هم مشخص است.
3- داشتن نماد اعتماد الکترونیکی
یکی از مهمترین روشهای تشخیص یک سایت معتبر داشتن نماد اعتماد الکترونیکی یا E نماد است که توسط وزات صنعت،معدن و تجارت ایران برای فروشگاههای اینترنتی صادر میشود. البته فقط به داشتن یک عکس نماد الکترونیکی در یک سایت اکتفا نکنید و روی نماد الکترونیکی کلیک کنید تا مدت اعتبار آن، نام سایت و دامنه آن هم نمایش داده شود و قابل کلیک کردن باشد، و همچنین با کلیک روی این لینک نیز میتوان وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی شد و با وارد کردن دامنه سایت، مشخص کرد که آیا سایت مورد تایید است یا خیر؟
4- بررسی درگاه بانکی و SSL سایت
یک سایت معتبر حتما دارای گواهینامه SSL است و در دامنه آن حتما مشخصه HTTPS مشخص است که در برخی مرورگرها مانند فایرفاکس به رنگ سبز نمایش داده میشود که با کلیک کردن روی آن میتوان شرکت صادر کننده آن و همچنین مدت اعتبار آن را مشاهده کرد. درگاههای بانکی که صادر میشود حتما باید SSL باشند که لیست درگاههای مورداعتماد توسط شرکت شاپرک در زیر آورده شده است.
وظیفه SSL به صورت کلی این است که ارتباط ما که کاربر هستیم را با سرور سایت به صورت امن و رمزنگاری شده برقرار کند تا اطلاعات در بین راه به دست نااهل نیفتد.
- – آسان پرداخت پرشین https://asan.shaparak.ir
- – پرداخت ملت https://bpm.shaparak.ir
- – تجارت الکترونیک پارسیان https://pec.shaparak.ir
- – تجارت الکترونیک پارسیان https://pecco.shaparak.ir
- – پرداخت الکترونیک سامان https://sep.shaparak.ir
- – پرداخت الکترونیک پاسارگاد https://pep.shaparak.ir
- – پرداخت نوین آرین https://pna.shaparak.ir
- – پرداخت الکترونیک سداد https://sadad.shaparak.ir
- – کارت اعتباری ایران کیش https://ikc.shaparak.ir
- – فن آوا کارت https://fcp.shaparak.ir
- – مبنا کارت آریا https://mabna.shaparak.ir
- – الکترونیک کارت دماوند https://ecd.shaparak.ir
- – سایان کارت https://sayan.shaparak.ir
چطوری یک سایت مخرب را به پلیس فتا گزارش دهیم؟
برای اطلاعرسانی در مورد یک سایت مخرب میتوانید به آدرس https://csirc.cyberpolice.ir مراجعه کنید و از قسمت گزارش تخلف وبسایت مراتب را ارجاع دهید. لازم به ذکر است که قبل از اطلاعرسانی باید در سایت ثبتنام کنید. این سایت فقط مختص گزارش وبسایتهای مخرب نیست و میتوانید تخلفات شبکههای اجتماعی و حتی پیامک را هم گزارش کنید.
چطوری سایت مخرب را به گوگل گزارش دهیم؟
از طریق مرورگر گوگل کروم و انتخاب سهنقطه موجود در بالا سمت راست و سپس گزینه Help و در نهایت Report an issue میتوانید یک تخلف را به اطلاع گوگل برسانید تا بررسی شود.
همیشه مسائل امنیتی را جدی بگیرید و قبل از خرید از یک سایت ناشناس حتما موارد امنیتی را بررسی کنید، تا در هزینه و زمان شما صرفهجویی شود و از اطلاعات هویتی و بانکی شما سوء استفاده نشود. از مراکز عمومی مانند کافینت و… خرید اینترنتی انجام ندهید و حتما با این همه هشدار میدانید که به صورت مستقیم نباید به حساب کسی برای خرید پول واریز کنید یا از طریق شبکههای اجتماعی خرید کنید. امیدوارم مطلب امنیت فروشگاه اینترنتی مورد توجه شما قرار گرفته باشد و همیشه امن باشید و ما را به دیگران هم معرفی کنید.
منبع: بامادون | کپی و نشر مطلب با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع است.